Fotograf: Viking Line

Kategori: Säkerhet | Passagerarsjöfart

Prisas för sitt säkerhetsarbete

Viking Line vinner säkerhetsbranschens pris Security Awards 2017, bland annat för sitt arbete med att förebygga ofredanden mot kvinnor. 

Priset delades ut i Stockholm på torsdagen och Viking Line segrade i kategorin Årets kommersiella satsning 2017.

Externt trygghetsråd

Rederiet har i sitt säkerhetsarbete antagit en nollvision mot brott ombord, med kvinnors trygghet som prioriterat område. På Viking Cinderella har man tillsatt ett externt trygghetsråd, 100-procentiga id-kontroller, stängd alkoholförsäljning i taxfreen på helgkvällarna, utbildning för bar- och restaurangpersonal och utökad kamerabevakning. 

Erkännande

– Vi är genuint stolta över att vinna säkerhetsbranschens stora pris. Det är ett tydligt kvitto på att vårt långsiktiga och omfattande arbete där vi har lagt in en extra växel under det här året, har burit frukt och gett fina resultat. Priset är ett erkännande till alla inom Viking Line som varje dag bidrar till en tryggare kryssningsmiljö för våra resenärer, och där vill jag särskilt nämna hela besättningen på Viking Cinderella samt rederiets ambitiösa och uthålliga säkerhetsorganisation, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Vinnarna av Security Awards utses av en oberoende jury som har satts samman av tidningen Skydd & Säkerhet.