Fotograf: Northern Offshore Services

Kategori: Folk/företag | Specialfartyg

Prinsbesök hos NOS

Göteborgsbaserade Northern Offshore Services har haft celebert besök. Under onsdagen gästades man av självaste prins Daniel ute på kontoret på Saltholmen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]s Daniel ute på kontoret på Saltholmen.

Bakgrunden till prins Daniels besök är att Northern Offshore Services koncernchef David Kristensson ingår i Prins Daniels Fellowship, ett mentor- och entreprenörskapsprogram som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

En av fem entreprenörer

– Fellowship-programmet startade för tre år sedan och jag var en av de första fem entreprenörerna som kom med i programmet. Sedan dess har prins Daniel följt vårt företag och nu ville prinsen komma och hälsa på hos oss, säger David Kristensson till Sjöfartstidningen och berättar att prins Daniel tillbringade hela dagen ute hos bolaget.

 – Prinsen träffade personalen och fick höra vad alla gör, åt lunch och sedan tog vi med prinsen ut i vår ambulansbåt M/V Rescuer, som prinsen till sin stora glädje fick chansen att köra lite. Det var ju ett så otroligt fint väder så vi passade på att åka ut till en av ankarrutorna där ett av koncernens supplyfartyg levererade proviant till ett fartyg, och så gjorde vi en tur till Donsö också.

Carl Bennet som mentor

Prins Daniels Fellowship syftar till att stötta och coacha unga entreprenörer, och varje entreprenör som väljs ut till programmet får sin egen utvalda mentor. För David Kristenssons del parades han ihop med industrimannen Carl Bennet, huvudägare till bland annat koncernerna Getinge och Elanders.

– Det har varit fantastiskt bra att ha Carl Bennet som mentor, det har varit en dörröppnare av rang som coachat och guidat mig på olika sätt, säger David Kristensson och berättar att en andra kull med sju utvalda entreprenörer togs in i programmet under hösten 2015.

– Prins Daniel är verkligen engagerad i det här med entreprenörskap, inte minst har ju prinsen själv drivit egna företag. Därför känns ett sådant här besök extra roligt för oss och vår personal. Det är ju ett kvitto på att vi som företag gör något bra.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]