Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Fincantieri bygger en till för Princess

Princess Cruises beställer ett tredje kryssningsfartyg av Royal Princess-typ.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]g av Royal Princess-typ.

De ledande kryssningsrederierna fortsätter att beställa nytt och stort tonnage. Nu har det italienska varvet Fincantieri erhållit en order på ett 143.000 bt kryssningsfartyg för Princess Cruises inom Carnival Corporation & Plc. Fartyget kan ta 3.560 passagerare och blir det tredje av typen Royal Princess. Kontraktet är värt cirka EUR 600 miljoner och leveransen sker 2017.

Seriens tidigare fartyg Royal Princess och Regal Princess överläts 2013 respektive 2014.

– Det är mycket spännande att lägga till detta fantastiska nya fartyg till vår redan nu formidabla flotta, kommenterar Jan Swartz, vd för Princess Cruises.

Lyckade fartyg

Royal Princess och Regal Princess uppges vara ”exceptionellt framgångsrika”.

– Vi har fått rikligt med lovord från gäster, resebyråer och media. Genom att i flottan införliva ytterligare ett systerfartyg kommer vi att kunna ta Princess till en högre nivå. Vi är mycket nöjda att den nya ordern dessutom indikerar att vårt moderbolag Carnival Corporation har fullt förtroende för varumärket Princess även i framtiden, säger Jan Swartz.

Inte heller Giuseppe Bono, vd för Fincantieri, skräder orden när han kommenterar beställningen:

– Alla order som vi tar hem är viktiga för vår grupp, men en del är speciellare än de andra. Denna hör definitivt till den kategorin. 

”Världsledande”

Giuseppe Bono anser inte heller att det är någon slump att Fincantieri är ”allmänt erkänd ledare som byggare av kryssningsfartyg”.

– Vi är mycket stolta att omedelbart kunna bygga ett fartyg till för ett prestigefyllt varumärke som Princess Cruises efter de lyckade leveranserna av två juveler som Royal och Regal, som redan har tagit sin plats inom sjöfartshistorien.  Vår målsättning har alltid varit att bygga framtidens fartyg och tack vare Carnival Group, den ledande aktören på marknaden, som har bekräftat sitt starka förtroende för oss, har vi under en lång tid bevisat att vi inte enbart tror på detta ambitiösa mål utan att vi också har lyckats med att befästa vår världsledande position inom ett segment av absolut teknisk fulländning som kryssningsfartyg.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]