Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsutrustning

Populär leverantörsmässa

Skärgårdsredarnas leverantörsmässa lockade ett 400-tal besökare till Eriksbergshallen i Göteborg.

Branschorganisationen Skärgårdsredarna arrangerar sin leverantörsmässa vartannat år. I dag, torsdag, var det åter dags i Eriksbergshallen i Göteborg.

Lyckad dag

Nina Yngve, projektledare och samordnare, började jobba med förberedelserna redan i januari och är nöjd med dagen.

– Alla montrar är sålda och vi har 54 utställare. Det har inte varit problem att hitta utställare, de har funnits stort intresse att komma hit och visa upp sig, säger hon till Sjöfartstidningen, och tillägger:

– Bland besökarna finns förstås våra medlemsrederier, men vi har skickat ut brett och alla utställare har fått bjuda in sina egna kontakter.

Ny vd

Sjöfartstidningen har även talat med skärgårdsredarnas blivande vd Anders Werner, som tillträder den 1 februari 2020. På meritlistan har han bland annat 16 år som vd för Färjerederiet.

– För mig är det här oerhört spännande. Jag brinner för skärgårdstrafik och har sysslat med de här frågorna i 40 år, säger han. 

Han säger att det finns många stora frågor att ta itu med.

– En fråga som kommer att ligga på redarnas bord många år framöver är energin. Där tycker jag att det finns mycket att fundera över. En sådan här förening måste stötta medlemmarna på ett bra sätt.