Fotograf: Pallas Group

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Pallas Glory på TC till Stena Oil

Stena Oil hyr in bunkerfartyget Pallas Glory på timecharter.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]s Glory på timecharter.

Pallas Group AB har tecknat ett timecharteravtal med Stena Oil för bunkerfartyget Pallas Glory. Rederiet uppger att Pallas Glory kommer att operera i hela Europa och att avtalet är uppdelat i ett flertal perioder där Stena har option på att utnyttja de perioder de vill. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra för hur lång tid avtalet löper.

Nya projekt

– Det är med stolthet Pallas nu har skrivit detta avtal med Stena Oil som ingår i Stena Metall-koncernen. Alla i Pallas teamet är stolta över detta förtroende som Stena Oil visar Pallas Group. Nu har Pallas Glory fått en uppdragsgivare som är en mycket etablerad bunkerleverantör i Europa, med lång erfarenhet och stor kunskap inom bunkerbranschen. Nu blickar vi framåt med nya projekt inom Pallas där fokus ligger på nischade bunkerfartyg, kommenterar Fredrik Johansson, vd för Pallas Group AB, i ett pressmeddelande.

Tidigare i Medelhavet

Pallas Glory var tidigare tidsbefraktad till Bomin/Bunkers Gibraltar. I slutet av december 2014 meddelade Pallas Group AB att befraktaren av kommersiella anledningar valt att avsluta timecharterkontraktet i förtid.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

 • Erik

  Det var kul att höra. Grattis Pallas!

 • Anonymous

  Förtroende? Kanske det var så att Stena Oil fick en mycket billig båt med kort kontrakt i deras option.

  • AH

   Kan så vara, eventuellt som en testperiod vilket kan medföra att Stena ser potentialen med fartyget och väljer att gå in i en längre charter till en, för Pallas, bättre rate?
   Hon har varit i flitig operation sedan dagarna före detta kungörande vilket tyder på att hon i det minsta fyller en funktion.

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]