Fotograf: Pallas Group

Kategori: Tank

Bomin avbryter TC med Pallas

Bomin har valt att säga upp sitt tidsbefraktningsvatal med Pallas Group för bunkerfartyget Pallas Glory.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]erfartyget Pallas Glory.

Det uppges vara kommersiella anledningar som ligger bakom beskedet att Bomin/Bunkers Gibraltar i förtid avslutar sin tidsbefraktning av bunkerfartyget Pallas Glory. Pallas Group meddelar att man med Bomin har kommit överens om en ekonomisk kompensation som har utbetalts till Pallas.

Pallas Glory är för närvarande på varv i Falkenberg för teknisk översyn och tioårsklassning. Därefter ska Pallas Glory sysselsättas som bunkerfartyg i norra Europa. Pallas uppger att förhandlingar pågår med ett flertal aktörer gällande sysselsättning av fartyget.

Nya möjligheter

Fredrik Johansson, vd för Pallas Group AB (publ), påpekar att bunkerbranschen har skakats av sin största skandal på länge när OW Bunkers gick i konkurs.

– Det har gjort att kunder till Pallas har haft en hektisk period, lyckligtvis har detta inte påverkat Pallas negativt. OW Bunkers konkurs är inte bara en negativ sak för branschen, den skapar också stora möjligheter. Att Pallas nu får en utbetald engångssumma samtidigt som fartyget går in i en ny sysselsättning skapar en angenäm situation för bolaget. Nya bunkeraktörer etablerar sig nu och mycket spännande är på gång i branschen som gör att Pallas ser stora möjligheter till nya kunder och nya affärer.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]