Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Ökning på Stena Lines dagsturer till Danmark

Antalet passagerare på Stena Lines dagsturer mellan Sverige och Danmark har ökat kraftigt denna sommar.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]t kraftigt denna sommar.

Stena Line uppger att den rekordvarma sommaren har fått många svenskar att tillbringa sin semester på hemmaplan och i stället göra en tur till Danmark. Under första halvan av augusti har antalet passagerare på dagsturerna till Danmark på linjerna Göteborg–Fredrikshamn och Varberg–Grenå totalt ökat med 23 procent jämför med föregående år, och bland barnfamiljer med 21 procent.

Populärt resmål

Även under juni och juli noterar Stena Line också en kraftig ökning vad gäller antalet passagerare på dagsturerna. I juni har de ökat med 34 procent jämför med samma tid förra året och i juli med 21 procent.

– Danmark har sedan länge varit ett populärt resmål för svenskar och då inte minst bland barnfamiljer. Åkturen dit är inte bara smidig, det är för många en del av resan. Danmark har under senare år satsat mycket på att vara ett land för resande med barn och det finns mängder med saker att hitta på som inte kostar skjortan, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer, i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]