Swede Ship Marines varv i Djupvik.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Skeppsbyggnad

Öckeröborgen köper Swede Ship Marine

Öckeröborgen AB har förvärvat samtliga aktier i varvsgruppen Swede Ship Marine AB.
Ambitionen med förvärvet uppges vara att bevara och utveckla nybyggnation av fartyg i Sverige genom att stabilisera och öka möjligheten att bygga och leverera nya fartyg.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]en med förvärvet uppges vara att bevara och utveckla nybyggnation av fartyg i Sverige genom att stabilisera och öka möjligheten att bygga och leverera nya fartyg.

Öckeröborgen är ett familjeägt marint moderbolag med verksamhet i Norden, där bland annat flera svenska service- och reparationsvarv ingår.

– När vi fick frågan om förvärv så var det självklart intressant då Swede Ship Marine har en lång och gedigen bakgrund inom nybyggnation av fartyg. Tillsammans med vår egen erfarenhet så är vi övertygade om att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för framtiden, säger Örjan Backman, ägare till Öborgen, i ett pressmeddelande.

Swede Ship Marine består av en bolagsgrupp som även omfattar Swede Ship Composite AB, Swede Ship Yachtservice AB och Swede Ship Sublift AB. 

– Ägandet av Swede Ship Marine har varit långsiktigt där flera av ägarna varit med i närmare 25 år. Med det framstår ett ägarskifte som naturligt. Öckeröborgen har en lång erfarenhet och gott renommé i branschen. Vår bedömning är att Öckeröborgen är det bästa alternativet att ta över driften och utvecklingen av verksamheten vilket också innebär ett långsiktigt ägande, säger Jan Eric Larson, styrelseordförande i Swede Ship Marine.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]