Fotograf: Stena Line

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart | RoRo

Ökad trafik till Rostock

Stena Line och TT-Line ökar kapaciteten på linjen Trelleborg-Rostock. Under högsäsong fördubblas trafiken.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] Under högsäsong fördubblas trafiken.

Med trafikstart den 4 april kommer Stena Line och TT-Line gemensamt att erbjuda fler avgångar mellan Trelleborg-Rostock. Närmare bestämt handlar det om en ökning från dagens tre avgångar från varje hamn till fem avgångar under lågsäsong och sex avgångar under högsäsong.

Swap-avtal

Utökningen möjliggörs genom ett så kallat swap-avtal mellan de båda operatörerna.

– Konkurrenssituationen på linjen är hård, med konkurrens från andra operatörer liksom från andra alternativ, exempelvis Öresundsbron. Antalet avgångar är en nyckelfaktor när det gäller konkurrenskraften och genom att dela kapacitet med TT-Line kan vi stärka vårt erbjudande till kunderna på linjen Trelleborg-Rostock, säger Ron Gerlach, linjechef för Region Germany, i ett pressmeddelande.

Ökad frekvens

Ökningen av antalet avgångar innebär att det under högsäsong blir en avgång från varje hamn var tredje timme, istället för – som fallet är idag – var sjätte timme.

– Det här kommer att bli mycket positivt för både nuvarande och framtida kunder. Det ger både våra fraktkunder och våra passagerare en högre flexibilitet att välja en passande avgång. Vi kan också reducera väntetiderna i hamn, säger Ron Gerlach.

TT-Line trafikerar linjen med färjorna Huckleberry Finn och Tom Sawyer, medan Stena Line kör med färjorna Skåne och Mecklenburg-Vorpommern.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]