Fotograf: Tenö Varv

Kategori: Reparationsvarv | Skeppsbyggnad

Öckeröborgen köper in sig i två varv

Tenö Varv i Vaxholm och Simrishamns Varv tillförs Öckeröborgen, som redan innan affären driver två varv.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ären driver två varv.

Öckeröborgen AB, som genom dotterbolag driver varven Ö-varvet och Hässlö varv, går in som ägare i Tenö Varv och Simrishamns Varv. 

Öckeröborgen AB bildar tillsammans med ägarna till Simrishamns Varv och Tenö Varv ett nytt, gemensamt ägt moderbolag Maringruppen Norden AB för de två varven. Simrishamns Varv har hittills ägts av Björn Andersson, Martin Andersson och Johan Andersson. Tenö Varvs ägare är Thomas Marshall, Pär Isberg, Urban Fridén och det finska varvet Uudenkaupungin Työvene.

Fortsätter

I och med affären lämnar Sven Johansson sitt ägande i varven och fokuserar på att fortsätta att utveckla den industriella och kommersiella verksamheten inom Imatech Marin & Industri AB, ett företag som ingår i Öckeröborgen.

Björn Andersson, Martin Andersson och Johan Andersson i Simrishamn och Thomas Marshall, Pär Isberg och Urban Fridén i Tenö fortsätter med den nya ägaren att utveckla verksamheten vid varven.

Visionen och målet uppges vara att utveckla ett samarbete och konkurrensfördelar med den styrka

och personalkompetens som varven gemensamt besitter.

– Förutsättningarna för att vara marknadsledare i vårt sätt att möta våra kunder med kvalité, pris och leverans i högsta klass har i och med detta bara blivit bättre, kommenterar Örjan Backman, ägare i Öckeröborgen.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

 • Torsten på Kössö

  Intressant och imponerande. Jag hoppas bara att Örjan & Co inte gapar över för mycket så att man mister hela stycket. Jag har Swedeships expansion på 1990-talet i klart minne.

  Fridhems Varv nästa, månne? Lycka till!

 • Rolf B Bertilson

  Det är positivt när någon vill investera i varvsrörelse. Sjöfart behöver varv, inte minst för regelbundet underhåll av tonnage. Beckholmsdockan i Stockholm är ju en annan viktig resurs. Har inte koll på ägare idag men dockan behövs och kan ju ta tonnage med relativt stora mått. Viktigt att den kan finnas kvar – oavsett ägare.

 • Anonymous

  Grattis!! Roligt när de finns folk som vill o kan sattsa

 • Karina Linnér, SMTF

  Grattis till ny formering! Skall bli jätteintressant att följa er utveckling, vi är många som tror stenhårt på er och på svensk varvsindustri i övrigt

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]