Fotograf: Pär-Henrik Sjöström & Sören Andersson

Kategori: Miljö

Nytt samarbete för klimatet

Sveriges och Finlands sjöfartskluster inleder ett samarbete för att nå miljö- och klimatmålen. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]jö- och klimatmålen. 

Föreningen Svensk Sjöfart och Rederierna i Finland är två av aktörerna bakom nya samarbetet Fairway Forward, som syftar till att samverka för att nå miljö-och klimatmål. 

Think tank

En konferens är inbokad i Helsingfors den 20 november. Båda ländernas maritima kluster bjuds nu in till evenemanget, som med seminarier och en think tank ska ta fram kunskap om hur sjöfarten ska kunna nå miljö- och klimatmålen. En del av samarbetet är också Helcoms Green Team, där nästa möte äger rum under Donsö Shipping Meet.

– Finland och Sverige är redan i framkant gällande nyskapande teknik och gröna metoder inom sjöfarten. Fairway Forward-samarbetet är en utmärkt plattform för hur vi ska kunna arbeta tillsammans för att vidareutveckla effektiva miljö- och klimatlösningar i framtiden, säger Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland och ordförande för Finlands Sjöfartskluster, i ett pressmeddelande.

Förebilder

Deltagande organisationer i Fairway Forward är Svensk Sjöfart, Sveriges Hamnar, Rederierna i Finland, Finlands hamnförbund (tillsammans med Hamnoperatörerna rf) och Finnish Marine Industries.

– Både det svenska och finska sjöfartsklustret är förebilder när det gäller att arbeta med dessa ämnen och tillsammans kommer vi att bli starkare och kunna nå våra miljö- och klimatmål. Det är viktigt att industrin har en gemensam plattform för samarbete där vi kan dela med oss av både de bästa exemplen och utmaningar, säger Rikard Engström, vd för Svensk Sjöfart.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]