Deltagarna på första träffen för Wista Swedens mentorskapsprogram.

Fotograf: Eva Nordström

Kategori: Arbetsmarknad | Kompetensförsörjning

Nytt mentorskapsprogram för sjöfartskvinnor

Shippingnätverket Wista Swedens nystartade mentorskapsprogram har haft sin första träff. På plats var elva matchade par med adepter och mentorer.
I slutet av januari hölls den första träffen för adepter och mentorer i Wista Swedens mentorskapsprogram i Stena Lines lokaler i Göteborg. Nästan alla mentorer och adepter samt ansvariga för mentorskapsprogrammet närvarade.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]slutet av januari hölls den första träffen för adepter och mentorer i Wista Swedens mentorskapsprogram i Stena Lines lokaler i Göteborg. Nästan alla mentorer och adepter samt ansvariga för mentorskapsprogrammet närvarade.

Mentorerna är medlemmar i Wista Sweden och adepterna går sista året på något av sjöfartsprogrammen på Chalmers Tekniska Högskola och Linnéuniversitetet. Wista Sweden skriver i ett pressmeddelande att intresset har varit stort.

Första träffen ägnades åt presentationer och deltagarna fick tillfälle att prata med varandra under en walk & talk i färjeterminalen. ”Det stod klart att det här är ett initiativ som verkligen uppskattas och att matchningen mellan mentorer och adepter fungerade bra. Några av paren hade till och med tjuvstartat kontakten för att de var så nyfikna på varandra”, skriver Wista Sweden i pressmeddelandet.

Ambitionen med mentorskapsprogrammet är enligt Wista Sweden att ge deltagarna en nära kontakt med en person och att hela gruppen blir ett nätverk. Det är utvecklande för den som är ung och på väg ut i arbetslivet efter utbildning, och för den som har mentorsrollen blir det också ett sätt att reflektera över de erfarenheter man gjort under sitt arbetsliv.

Linda Mickelson, HR-chef i Stena Rederi, har tio års erfarenhet av att driva mentorskapsprogram inom sitt rederi. Hon har bidragit till utformningen av Wista Swedens mentorskapsprogram.

– Programmet erbjuder en struktur för träffar och olika teman att diskutera, men det behöver man inte följa slaviskt. Varje par är fria att forma samtalen utifrån behov och intresse. Många studenter ska ut på praktik under våren så det kommer att bli en hel del digitala samtal, gissar vi, säger Linda Mickelson.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]