Fotograf: Bent Mikkelsen

Nytt danskt rederi på marknaden

Ett nytt danskt rederi har sett dagens ljus – Staureby Shipping. Det är grundat av den Jørn Staureby, tidigare befraktningsdirektör på Rederiet Otto Danielsen. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]deriet Otto Danielsen. 

Staureby Shipping kommer att sköta befraktning, förmedling och förvaltning av kombinationsfartyg från 2 000 dwt till 20 000 dwt. 

Beslutet att dra igång en egen verksamhet kommer efter en flera år lång process, där Jørn Staureby utvärderat fördelar och nackdelar.

– Ja, man kan säga att det verkligen började för mer än 15 år sedan när jag var anställd av Elite Shipping. Då jag var på väg att starta eget med en norsk partner, som skulle flytta från Köpenhamn tillbaka till Norge. Jag skulle då överta kontoret i Köpenhamn och driva det vidare med den typ av verksamhet som vi gjorde i Elite Shipping, som projektlaster och containerfartyg i alla möjliga kombinationer, säger Jørn Staureby. 

– Men istället blev jag headhuntad till Otto Danielsen, där Otto Danielsen junior led av cancer och behövde en ersättare för att driva familjeföretaget vidare med sin syster Ulla Danielsen. Jag fick det kommersiella ansvaret för företaget. Men nu kände jag att tiden var mogen för något annat, säger Jørn Staureby.

Det nya bolaget Staureby Shipping har redan fått ett fint stöd bland potentiella kunder och partners över hela världen. Till exempel valde Rederiet Otto Danielsen att ge honom en timecharter för ett containerfartyg som trafikerar mellan Australien till Indonesien. Fartyget har opererat på rutten under många år.

– Det är väldigt generöst av Otto Danielsen att ge mig det här uppdraget, det innebär att jag får in pengar i bolaget, säger Jørn Staureby. 

Jørn Staureby sköter den kommersiella driften från hemmet i Virum norr om Köpenhamn. Teknisk drift kommer att läggas ut till andra företag.

Jørn Staureby började sin karriär som lärling på Elite Shipping 1975 och blev senare befraktare. Han gifte sig senare med Rino Langes, den ena av Elite Shippings ägare, dotter Merete. Merete och Jørn Staureby arbetar nu tillsammans i Staureby Shipping.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]