Fotograf: Region Gotland

Kategori: Hamn/Logistik

Nyinvigning av hamn

I går klippte infrastrukturminister Anna Johansson (S) bandet för nya Klintehamns hamn, som nu kan ta emot större fartyg. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]a emot större fartyg. 

Totalt har 95 miljoner kronor investerats i projektet, varav staten har stått för 35 miljoner, enligt ett pressmeddelande från Region Gotland. Sedan arbetet i hamnen startade 2016 har man bland annat muddrat hamn och farled och skapat ett 25.000 kvadratmeter nytt landområde. Enligt pressmeddelandet kommer den nya inseglingsrännan att utveckla Klintehamns hamn och göra att större fartyg kan anlöpa och avgå från hamnen. 
– Det här är en viktig och behövlig satsning för Gotland och alla trafikslag behövs. Hamnar är ofta nav i transportsystemen, sa Anna Johansson.

Godshanteringen flyttar

Hamnchef Mats Eriksson:
– Grundbulten i hamnstrategin är en uppdelning och separering av verksamheten i våra större hamnar Visby, Slite och Klintehamn. Dessa ska ses tillsammans och komplettera varandra genom uppdelningen av hamnverksamheterna. I och med muddringen så kommer all godshantering att flyttas från Visby till Klintehamn.

115 meter långa fartyg

Efter muddringen kan fartyg trafikera hamnen med dimensionerna 115 meters längd, 16,5 meter bredd och max djupgående 6,0 meter. Projektet Klintehamns hamn är ett samarbete mellan Region Gotland, Trafikverket och Sjöfartsverket.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]