torsdag 20 juni 2019
Svensk. Wallenius Wilhelmsens biltransportfartyg Traviata, det andra fartyget i Hero-klassen, har nu fått sin svenska flagga hissad.

Stor affär. Över en natt har svenska holdingbolaget Maelir AB blivit största enskilda ägaren i ett av Östersjöns största färjerederier.

Samverkar. Rederierna i Finland och Svensk Sjöfart, tillsammans med flera andra organisationer i Sveriges och Finlands sjöfartsindustri, inleder ett nytt samarbete för att nå klimat- och miljömål.

Minskade utsläpp. Meriaura Group i Åbo rekommenderar att rederiets fartyg inte längre ska dumpa svart- och gråvatten i havet.
Saltsjön. Wallenius Lines, känt för sina stora biltransportfartyg, visar en dold sida och har förvärvat det kulturarvsklassade ångfartyget Saltsjön.

Ansluten. Silja Serenade och Silja Symphony är de första två fartygen att koppla upp sig på Värtahamnens nya högspänningsanläggning.

JO-kritik. Justitieombudsmannen kritiserar Medlingsinstitutet för bristande opartiskhet i en artikel om hamnkonflikten.

Volontärarbete. Ytterligare två matroser från Stena Line har valt att arbeta som volontärer ombord på sjukhusfartyget Africa Mercy. Stena Line är en av Mercy Ships sponsorer.

Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50