onsdag 3 april 2024
Skifte. Efter över 45 år med den svenska flaggan i aktern har nu klassiska cementfartyget Sunnanvik flaggats om till kanadensisk flagg inför en ny charter. Nu hoppas besättningen på svenskflaggade nybyggen.
Kryssning. Trots vinterväder har nu kryssningssäsongen startat i Sverige. Totalt kommer dussintalet svenska destinationer att få anlöp i år där Visby, Stockholm och Göteborg är störst. Men många av hamnarna har tappat anlöp.
Isbrytarnamn. Nu står det klart vad Sjöfartsverkets nyinköpta isbrytare ska heta, landets sjätte statsisbrytare. Namnet blir – Idun.

Optioner. Wallenius Wilhelmsen har tecknat ytterligare fyra optioner på fartyg i Shaper-serien, en klass med PCTC-fartyg som byggs med metanoldrift och som förbereds för ammoniak.
Vindkraft till havs. I framtiden kan det bli enbart staten som kan avisera lämpliga platser för etablering av havsbaserad vindkraft. Det ska nu en utredning ta ställning till.
Till salu. Nu ligger segelfartyget Tre Kronor af Stockholm ute till försäljning. Bolaget bakom fartyget försattes i konkurs i höstas.

Reservhamn. Kappelshamn ska bli Gotlands reservhamn för förnödenheter och militära förstärkningar. Nu tar regeringen nästa steg i arbetet för att förbereda hamnen som ska kunna avlasta Visby.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50