onsdag 24 november 2021
Stopp i sjötrafiken. Bortsprängningen av Göta älvbrons fäste gick inte som planerat och betongrester har gjort farleden ofarbar. Nu ligger fullastade fartyg på kö utan besked om när de kan segla igen.
Sjösättning. Finneco III, det tredje fartyget i Finnlines nya serie med roro-fartyg med hybridteknik, har sjösatts på China Merchants Jinling Shipyard i Kina.
Ståltransporter. Langh Ship fördjupar samarbetet med Outokumpu och beställer tre multipurpose-torrlastfartyg som sysselsätts med skeppningar av bland annat rostfritt stål.

Diskussion. Staten behöver ta ett större ansvar för att öka sjöfartens konkurrenskraft. Det var de inbjudna politikerna eniga om under Svensk Sjöfarts höstseminarium.
Belönades. Erik Thun AB får pris av Lidköpings kommun för sitt hållbarhetsarbete. ”Vi är jätteglada för det här”, säger Johan Källsson.

Leverans. Thun Tankers har tagit leverans av det sista av de fyra fartygen i E-klassen, Thun Empower. Fartyget kommer nu att gå in i Gothia Tanker Alliance-nätverket.
Premiärtur. Världens första eldrivna och självgående containerfartyg – Yara Birkeland – har gjort sin jungfruresa i Oslofjorden.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50