onsdag 13 december 2023
Aktier. Stenas investeringsbolag Stena Sessan har lagt bud på Concordia Maritime, uppger man i ett pressmeddelande. Bolaget vill avnotera Concordia från börsen.
Leverans. Under tisdagen tog Finnlines leverans av Finncanopus, det andra fartyget i rederiets nya Superstarklass. I februari planeras fartyget att sättas i trafik mellan Kapellskär, Långnäs och Nådendal.
Slussar. Nu står det klart att Trafikverket och Sjöfartsverket vill bygga de nya slussarna  i Trollhättan enligt alternativ nord, vilket innebär liten påverkan på sjöfarten.

Smuggling. När Tullverket i tisdags kontrollerade ett fartyg utanför Göteborg påträffades en stor mängd narkotika under vattenlinjen utanpå skrovet.
Geopolitik. När Handelshögskolan i Göteborg i onsdags höll ett seminarium om Arktis stod polarforskning, sjöfart och säkerhetspolitik på agendan. 

Byggstart. Nu när EU har gett projektet Skandiahamnen grönt ljus kan arbetet med att förstärka Skandiahamnen påbörjas. Byggföretaget NCC har fått uppdraget, som är värt en miljard kronor.
Kryssning. Ett rekordstort antal kryssningsanlöp väntas till Visby, Stockholm, Göteborg och Köpenhamn under årets vintersäsong.
Tillbud. En farlig gir från ett bulkfartyg som legat för ankar utanför Göteborg höll på att sluta med en kollision med en tanker och en bunkerbåt i mitten av november, men tack vare handlingskraftiga befäl undveks kollisionen. Ansvarigt befäl på bulkfartyget har nu blivit bötfällt.

Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50