onsdag 31 augusti 2022
Fartygsbrand. Under tisdagsförmiddagen anlände den branddrabbade färjan Stena Scandica till Nynäshamn efter ett dramatiskt dygn. Fartyget var hotande nära att driva på grund på Fårö efter en blackout som inträffade efter branden. Inga personer ska ha skadats.
Skärgårdstrafik. Färjetrafiken mellan Öckerö och Grötö i Göteborgs norra skärgård ska elektrifieras. Det står klart sedan Västtrafik avslutat en ny upphandling för trafiken.
Aframax. Lundqvist Rederierna i Mariehamn har tagit leverans av ytterligare ett tankfartyg från japanska Sumitomo.

Landström. Under fredagen togs det första spadtaget för landets första landströmsanslutning av kryssningsfartyg, det vid Stadsgården i Stockholm.
Halvårsrapport. Viking Line meddelar i sin halvårsrapport att en stark efterfrågan delvis kompenserade de höga energipriserna och betecknar resultatet som tillfredsställande, med beaktande av rådande omvärldsfaktorer.
Rekordfärjan. På söndag är det ett år sedan Wasaline satte sitt nybygge Aurora Botnia i trafik mellan Umeå och Vasa. Rederiet blickar nu tillbaka på ett framgångsrikt år.

Forskningsprojekt. I Finland samarbetar akademi och industri i forsknings- och utvecklingsprogram med målsättning att möjliggöra klimatneutrala kryssningsfartyg.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50