onsdag 12 januari 2022
Färjetrafik. Nu är det klart vart Stena Lines terminaler ska ta vägen när Göteborgs stad behöver den nuvarande marken för annan bebyggelse. Tillsammans ska rederiet och Göteborgs Hamn arbeta för en flytt av terminalerna och hamnverksamheten till Arendal 2027. 
Nischmarknad. Det andra av två NaabsaMax-tankfartyg för Thun Tankers är nu sjösatt.
Summering. Ett sålt fartyg, ett levererat nybygge samt ökningar av både passagerar- och fraktvolymerna och dessutom en lyckad nyemission. Det är några av nyheterna från 2021 som gör att Viking Line nu går in i 2022 med stark framtidstro.

Nya mandat. Nya namn tar plats i ledningen för Ecsa: Cypriotiske Philippos Philis efterträder Claes Berglund som ordförande och Karin Orsel är ny vice ordförande.
Färjetrafik. Nytt fartyg, rekordstora fraktvolymer och en stark upphämtning på passagerarsidan. Trots ännu ett pandemiår blev 2021 ett starkt år för Wasaline.

Helgläsning. Sjöfartstidningen bjuder på gratis jul- och nyårsläsning från våra senaste tidningar. I dag: För 30 år sedan gjorde Per Engwall sin första resa med passagerare till Svalbard. Nu satsar han med nytt rederi och ombyggda fartyget Virgo.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50