onsdag 10 maj 2023
Nybygge. Stena Line investerar i två helt nya hybridfartyg som är specialdesignade för att segla på metanol. Bygget av fartygen som kallas NewMax kommer att påbörjas inom kort och ska tas i trafik i Irländska sjön 2025 på sträckan Belfast-Heysham.
Nybygge. Världens första kommersiella, autonoma, eldrivna passagerarfärja är nu sjösatt och snart på väg till Stockholm. Färjan, som döpts efter Prinsessan Estelle, kommer att trafikera Kungsholmen-Södermalm med start i juni.
Isbrytare. Kungliga Örlogsmannasällskapet höll under tisdagen ett symposium om Sveriges nya statsisbrytare där myndigheter, bransch och försvar deltog.

Förbättringar. 640.000 kronor delar Stiftelsen Sveriges Sjömanshus ut i belöningar under 2023. Alltifrån hjältemodiga räddningsinsatser till barnsliga lakan blev den 4 maj hyllade på stiftelsens belöningshögtid.
Piratattack. De sista kidnappade besättningsmedlemmarna på danskägda tankern Monjasa Reformer har släppts efter nästan sex veckor.
Hamnaffär. Stena Line fortsätter sin expansion i Östersjön. Rederiet köper nu färjeterminalen i Ventspils, Lettland.

Färjetrafik. Just nu förbereder Finnlines för öppningen av en ny linje från Malmö till Świnoujście i Polen. Det bekräftar rederiet i den senaste kvartalsrapporten.
Biltransport. UECC startar idag en ny direktlinje mellan Pasajes i Spanien och Cuxhaven i Tyskland. Linjen trafikeras av biltransportfartyget Autostar.

Försäljning. Concordia Maritime säljer produkttankfartyget Stena Penguin till en europeisk köpare. Samtidigt öppnar bolaget upp för affärsmöjligheter inom nya segment.
Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50