onsdag 12 augusti 2020
Fraktvolymer. Det stora tappet av passagerare har blivit smärtsamt för Stockholms hamnar. Men trots ett jättetapp inom både färjesjöfart och kryssning så har godsvolymerna hållit i sig.
Kryssningsfartyg. Boende i skånska Barsebäcks hamn fick en annorlunda syn när de klev upp under onsdagsmorgonen. Kryssningsfartygen Norwegian Bliss och Norwegian Encore låg på redden.
Utredning. För att stärka specialsjöfarten under svensk flagg krävs regeländringar inom flera områden. Den slutsatsen drar Transportstyrelsen i en rapport till regeringen.

Kryssningsfartyg. Under måndagen kom säsongens första kryssningsanlöp med passagerare till Sverige. Det i form av två fartyg från tyska Tui Cruises som kom till Stockholm. Förklaringen är det norska kryssningsstoppet.
Nygammalt namn. Det näst sista nybygget i en serie produkttankfartyg får samma namn som seriens första fartyg.
Kvartalsrapport. När Tallink Grupp presenterade sitt finansiella resultat för andra kvartalet 2020 framkom att rederiet tappat 75 procent av sina intäkter jämfört mot samma period 2019.

Resande. Trots Covid-19 tycks intresset för att resa vara fortsatt högt. När Stena Line gjorde en undersökning framkom att nära fyra av fem vill resa lika mycket som tidigare – eller mer.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50