onsdag 30 augusti 2023
Nybyggen. Donsöbaserade Sirius Shipping beställer två produkt- och kemikalietankers på 15.000 dwt. Fartygen förbereds för metanoldrift och det första har beräknad leverans 2026.
Seminarium. Vikten av grön, fri och robust handel till sjöss är är temat för årets Commercial & Financing Meet.
Beredskap. Regeringen har påbörjat ett arbete för att kunna införa ett bareboat-register i Sverige. Det beskedet gav infrastrukturminister Andreas Carlson under DSM.

Arbetsmarknad. Möjlighet till en snabb karriär och många utvecklingsvägar var några saker som lyftes fram för att visa på studie- och jobbmöjligheter inom sjöfarten på DSM HR-Meet.
DSM2023. En av delarna av DSM2023 är Safety Meet som under tisdagen hade temat säkerhet kring framtidens bränslen.
Igång. Årets DSM slår rekord med 2.900 deltagare från 40 länder. Bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson invigde mässan på tisdagen. 

DSM2023. Årets upplaga av Donsö Shipping Meet har dragit igång. Under måndagen arrangerades visningar av ett flertal fartyg i hamnen på Donsö, bland annat på Tern Island.
DSM2023. Grön omställning och den globala handelns utveckling var de två stora huvudfrågorna när årets DSM inleddes med Gothenburg Port Day.
DSM2023. Under söndagen seglade Ostindiefararen Götheborg från sin hemmahamn vid Eriksberg till Donsö i Göteborgs södra skärgård där nu Donsö Shipping Meet står för dörren. Sjöfartstidningen fick följa med på resan.

Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50