torsdag 24 oktober 2013
Ingen akut risk. SoundRep i Öresund har inte upptäckt någon manipulerad AIS-data men ser gärna att säkerheten förbättras för att minimera riskerna för manipulering.

Livsviktiga kunskaper. Hur man agerar efter en olycka och hur man bygger upp en krisorganisation var några av ämnen som togs upp.

Förhandlingar pågår. Destination Gotland säger upp det lokala tilläggsavtalet med Sjöbefälsföreningen – syftet är att kunna lämna ett konkurrenskraftigt anbud för Gotlandstrafiken.

”En stridsförklaring”. Seko utökar strejkvarslet inom skärgårdstrafiken och menar att arbetsgivarna i och med lockouten kommer med en ”stridsförklaring”.

Stridsåtgärd. Arbetsgivarna svarar nu på fackets strejkvarsel för skärgårdstrafiken från tidigare i veckan.
Effektivare. Femtioåriga Kapellskärs hamn byggs om för att öka effektiviteten och för att kunna ta emot fler större fartyg.

Vinst för regeringen. Riksdagen säger ja till att tillåta landets kommuner att medfinansiera statliga satsningar på sjöfartstinfrastruktur och stödjer därmed regeringens linje.

Starkt år. Per Croner, vd för TTS Marine, beskriver en bra tillväxt 2013 och det är PCTC-marknaden som drar.

Nytt kontrakt. TTS Marine i Göteborg har skrivit ett avtal värt 87 miljoner för leverans av lastutrustning till tre bilfraktfartyg.

Ljus i mörkret. Storbanken noterar ett ökat intresse för sjöfartstillgångar och en ökad vilja att låna pengar till ”starka” rederier.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50