onsdag 13 mars 2024
Utbildning. Regeringen har beslutat om en förordningsändring som ska ge fler möjlighet att få behörigheten fartygsbefäl klass VII. Det framkommer i ett pressmeddelande under onsdagen.
Upphandling. Efter att ha skjutits fram två gånger är idag onsdag den 13 mars sista dag att lämna anbud i upphandlingen av färjetrafiken till och från Gotland från år 2027 till 2037. Därefter går arbetet in i nästa fas.
Försäljning. Stena Rederi A/S har avslutat en försäljning av ropaxfartyget Urd till Sea Lines. Det meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

Resultat. Det blev både lägre omsättning och ett sämre resultat för Finnlines under förra året jämfört med 2022, det enligt ett pressmeddelande.
Fartygsaffär. Svenska Wallenius Lines har köpt biltransportfartyget Höegh Chiba från norska Höegh Autoliners. Det meddelar rederiet under fredagen. 

Kollektivtrafik. Styrsöbolaget, som är en del av Transdev Sverige, har av Västtrafik tilldelats färjetrafiken över Göta älv. Avtalet sträcker sig från december 2025 och 15 år framåt. Samtidigt ska samtliga sex färjor bli elektrifierade.
Attack. Tre personer på ett bulkfartyg har avlidit sedan fartyget attackerats av huthirebeller utanför Jemen. Det är den första attacken med dödlig utgång sedan oroligheterna kring Röda havet började.
Komplement. Sjöfartsverket har haft en upphandling ute för köp av en begagnad isbrytare som ska förstärka flottan. Nu ska det vinnande anbudet, Polar Circle, provköras innan slutgiltigt köp.

Nybygge. Upphandlingen av Sjöfartsverkets två nya isbrytare behöver göras om. Det innebär att leveransen av nya isbrytare försenas med minst nio månader. 
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50