onsdag 25 oktober 2023
Grundstötning. Under tisdagen fortsatte arbetet med att ta upp olja som släppts ut från grundstötta Marco Polo. Samtidigt förbereder rederiet för att stabilisera, tömma och bärga fartyget. 
Skyddsombudens dag. Jan Isaksson är bås och huvudskyddsombud på isbrytaren Ymer. Sjöfartstidningen ringde upp honom inför Skyddsombudens dag som i år infaller onsdag den 25 oktober.
Kollision. En person har hittats död och fyra saknas efter kollisionen mellan två fraktfartyg utanför Helgoland igår. Nu meddelar tyska sjöräddningen att sökinsatsen avbryts.

Miljöräddning. TT-Lines färja Marco Polo som på söndagen gick på grund utanför Karlshamn står kvar på grundet. Arbete pågår för att stoppa och begränsa oljeutsläppet.
Beredskap. Den ökade sårbarheten och oro i omvärlden gör att det krävs förändringar i lagstiftningen för att säkra sjötransporter till Sverige, menar debattörer.

Grundstötning. TT-Lines ropaxfärja Marco Polo gick på grund utanför Karlshamn under söndagsmorgonen. Samtliga passagerare har evakuerats. Diesel och olja har läckt ut i havet och nu har en förundersökning om brott mot sjölagen inletts av Kustbevakningen.
MoU. Umeå kommun ställer sig bakom överenskommelsen om att sträckan Umeå–Vasa ska bli en grön sjöfartskorridor.

IMRF Awards. Käringöprofilen Anders Bagge, som gick bort tidigare i år, får IMRF:s pris för sin livsgärning inom sjöräddning.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50