onsdag 2 juni 2021
Invigning. Sveriges första containerpendel på inre vattenvägar är invigd. Under onsdagen kom det EU-klassade IVV-fartyget Emelie Deymann fram till Västerås efter den första resan från Stockholm Norvik. Sjöfartstidningen var på plats.
Byggstart. Stålarbetena på Finnlines första Superstar-fartyg har inletts i Kina.
Hallå där. Vi ställde några frågor till Eva Mikkola-Karlström, en av arrangörerna till Sjöfartens dag på Åland som i år ägde rum digitalt.

Ökar igen. Efter att Sverige under måndagen lättat på reserestriktionerna för inresor från Danmark och övriga Norden har nu Stena Line beslutat att återigen sätta in en tredje färja mellan Göteborg och Fredrikshamn.
Bygger ut. Även om årets kryssningssäsong är starkt påverkad av pandemin satsar Stockholms Hamnar på framtiden genom att planera för en ny kryssningskaj i Frihamnen.

Kulturfartyg. Sjöhistoriska museet har beslutat att fördela en halv miljon kronor i restaureringsbidrag till sex kulturhistoriskt värdefulla fartyg.
Prisad igen. Lena Göthberg blir årets stipendiat i Stiftelsen för kreativa krafter inom svensk sjöfart, instiftad av Skärhamnsredaren Folke Patriksson.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50