onsdag 19 april 2023
Klimat. Under tisdagen klubbade Europaparlamentet flera lagar inom EU:s stora klimatpaket. En stor förändring är att systemet för handel med utsläppsrätter (EU ETS) utökas till att även omfatta sjöfarten.
Studentarrangemang. Efter fyra års uppehåll var förväntningarna höga på Vinterspelen. Ett sextiotal sjöbefälsstudenter deltog i arrangemanget i Göteborg.
Varsel. Helsingborgs hamn varslar 42 anställda om uppsägning. Drastisk volymnedgång och en önskan att få upp lönsamheten inför kommande utbyggnad är två av orsakerna.

Rederi. Margareta Wallenius-Kleberg som haft en ledande roll i familjeföretaget Walleniusrederierna avled den 14 april vid en ålder av 85 år.
Anlöp. Kryssningssäsongen för Copenhagen Malmö Port (CMP) har börjat. 432 anlöp förväntas under året i Köpenhamn, Malmö och Visby – varav 142 i de svenska hamnarna.
Smuggling. Två män greps i december förra året i Helsingborgs hamn misstänkta för att ha hämtat drygt 47 kilo kokain som smugglats in i en kylcontainer. I torsdags åtalades de för synnerligen grovt narkotikabrott.

Kryssningstrafik. I helgen startar årets säsong för internationella kryssningsfartyg i Stockholms Hamnar när fartyget Bolette anländer till Nynäshamns hamn. Totalt är 126 fartyg inbokade under 2023.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50