onsdag 18 oktober 2023
Försvar. Att en av Sveriges viktigaste hamnar slås ut och inte kan användas till att ta emot nödvändiga förnödenheter var ett scenario som övades på Safe Cyber.
Konkurs. Bolaget bakom segelfartyget Tre Kronor af Stockholm har försatts i konkurs. Nu ska fartyget säljas till en ny ägare genom ett konkursbo.
Omställning. Nya arbetssätt för besättningarna, ny teknik och nya operationella rutiner. Det var några av punkterna som diskuterades under seminariet ”Så blir den nationella flottan grön” som Lighthouse och Sjöfartsverket arrangerade gemensamt i Göteborg under måndagen. 

Olycka. En kvinna föll flera meter från en lyftkran efter avslutad lastning av ett utlandsregistrerat fartyg i Oxelösund i söndags.
Örlogsbesök. Det brittiska hangarfartyget HMS Queen Elizabeth anlöpte Göteborgs hamn under fredagsförmiddagen. Det är ett av de största örlogsfartyg som någonsin besökt Sverige.
Elektrifiering. Stockholmsbaserade Echandia ska utrusta Styrsöbolagets färjor Älvsnabben 4 och Älvsnabben 5 med batterisystem som möjliggör fullelektrisk drift.

Unikt fynd. Stiftelsen Voice of the Ocean bidrar med 1.595.000 kronor till forskning om Osmundvraket – ett unikt fartyg från mitten av 1500-talet med järnklumpar i lasten.
Olycka. Två personer har skadats på Eckerölinjens färja i Grisslehamn sedan bildäckets ena sida rasade ned över en bil strax före planerad avgång mot Åland på fredagsförmiddagen.

Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50