onsdag 10 februari 2021
Miljösatsning. Volvokoncernen, Scania, Stena Line och Göteborgs Hamn har startat ett gemensamt samarbete med målet att reducera de klimatpåverkande utsläppen i hamnen med 70 procent till 2030.
Batterifärjor. Stena Line går nu från vision till verklighet med satsningen på Stena Elektra. Rederiet hoppas kunna beställa två färjor, varav första redan om fyra år.
Hallå där! Henrik Thunfors på Transportstyrelsen är tillsammans med Pia Berglund moderator för Transportstyrelsens sjöfartsseminarium på torsdag. Upplägget blir morgonsoffa och temat är hur covid-19 påverkar sjöfarten.

Debatt. Femton olika organisationer motsätter sig i ett öppet brev att Sjöfartsverket föreslår att handelssjöfarten ska betala mer till myndigheten mitt under en brinnande pandemi.
Isbrytning. Kylan har gjort att det just nu är högsäsong för de fem svenska isbrytarna. För att klara säsongen har Sjöfartsverket beslutat att hyra in finska Thetis från Alfons Håkans.

Trafikplikt. Wasaline har ålagts en sjöfartsskyldighet på linjen mellan Vasa och Umeå från finska Traficom. Men för rederiet är det av mindre ekonomisk betydelse.
Miljö. Energibolaget Gasum planerar att producera fyra TWh biogas för marknaden före år 2025.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50