tisdag 2 september 2014
Starkare tillsammans. Chalmers, Sjöräddningssällskapet och Öckerö Maritime Center går samman för att forska och utbilda inom säkerhet på havet.

Kassasuccé. Bordershopen med vin, sprit och öl till bara en tredjedel av Systembolagets priser permanentas på samtliga Stena Line-linjer.

Satsning för framtiden. Stena Bulk bidrar till utbildningen av sjöfolk i Angola och hoppas samtidigt kunna bidra till det angolanska samhället.

Kritik. Jacob Billborg, verkstadsklubbens ordförande på Damen Shiprepair Götaverken, lägger skulden för varvets nedläggning på ledningen.

Dubblering. Nyinköpta bogserbåten Grizzly ska komplettera Järven och användas till de större fartyg som väntas till hamnen framöver.
”Kompletterar varandra. ” Ystad och Åhus hamnar har inlett ett strategiskt samarbete och ska öka sin operativa samverkan.

Statsstöd. Tre finska rederier får dela på sammanlagt 4,5 miljoner euro för att göra anpassningar till IMO:s svaveldirektiv.

Återställare. MacGregor har fått i uppdrag av Stena North Sea att konvertera ropax-färjan Dieppe Seaways och återställa hennes ursprungsdesign.

Miljardaffär. Norwegian Cruise Line förhandlar om ett övertagande av Prestige Cruises.
Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50