onsdag 7 juni 2023
Fartygstyp. Ett bunkerfartyg för grön elenergi och ett flytande batterilager. SeaFjord Energy har utvecklat ett koncept för att ladda sina kunders fartyg.
Prisade. Det blev Terntank som tog hem priset Next Generation Ship Award under Nor-Shipping, det för sina nybyggen som förbereds för drift med e-metanol och nedfällbara segel.
Prisade. AlfaWall Oceanbird, ett joint venture mellan Alfa Laval och Oceanbird, tog med sitt vingsegel hem priset Ocean Solution Award under Nor-Shipping.

Festligheter. Under fredagen kom ostindiefararen Götheborg tillbaka till sin hemmahamn igen, det efter att ha varit ute i över ett år.
Mötesplats. Utmaningarna med framtidens bränslen och vägen till fossilfrihet stod i centrum för diskussionerna under årets upplaga av Sjöfartens Dag på Åland.

Metanol. Bunkerbolaget Bunker One har tecknat en långtidscharter av bunkertankfartyget Nore från Rederi AB Väderö Tank, det för att kunna bunkra metanol i och runt skandinaviska vatten.
Upphandling. Ett mer rederi jämfört med tidigare. Det blev resultatet när nu Försvarsmakten avslutat upphandlingen av sjötransportkapacitet i inrikessjöfart.

Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50