onsdag 13 april 2022
Godslinje. Ytterligare en ny fartygslinje börjar trafikera Göteborgs hamn. Rederiet UECC kommer från och med den här veckan att transportera fordon och annan rullande last till och från det centraleuropeiska godsnavet Zeebrugge.
Sanktioner. EU-länderna har godkänt ett femte sanktionspaket mot Ryssland, som bland annat innebär stopp för ryska fartyg att anlöpa EU-hamnar.
Rapport. Föreningen Svensk Sjöfart är positiv till Miljömålsberedningens nyligen presenterade förslag om mål för utrikes sjöfart.

Beslag. Tulltjänstemännen i Norra hamnen i Malmö blev misstänksamma mot en lastbil som körde av en färja från Spanien. Vid kontroll hittades nästan 150 kilo cannabis. Idag fredag åtalas sex personer.
FSRU. Finland och Estland planerar att hyra in en flytande LNG-terminal för att eliminera beroendet av rysk naturgas.

Ruttbyte. Stena Line har beslutat att byta linje för sina båda långa E-flexerfärjor som kommer att levereras under 2022. Istället för att trafikera mellan Nynäshamn och lettiska Ventspils ska de trafikera Karlskrona och Gdynia.
Belönas. Entreprenören Nicklas Karlsson tilldelas årets stipendium från Stiftelsen för kreativa krafter inom svensk sjöfart.
Klimat. Det norska klimat- och miljödepartementet har gett klassificeringsföretaget DNV och dess partners i uppdrag att utveckla en färdplan för införandet av hållbara koldioxidfria bränslen i Norden. Bland deltagarna finns Chalmers och IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50