onsdag 17 april 2024
Nyhet. För att kunna publicera mer och bättre innehåll på hemsidan inför Sjöfartstidningen ett digitalt prenumerationsalternativ. För att kunna publicera mer och bättre innehåll på hemsidan inför Sjöfartstidningen ett digitalt prenumerationsalternativ. Den som redan har en prenumeration på tidningen kommer snart att kunna läsa längre reportage och fartygspresentationer på webben.
Olycka. Flera elektriska fel i maskinrummet orsakade sannolikt att en besättningsman på färjan Stena Germanica avled under tjänstgöring. Det är slutsatsen i en rapport om händelsen från Statens haverikommission.
Leverans. I slutet av förra veckan fick Wallenius Lines leverans av nybygget Future Way, det första av två biltransportfartyg som ska gå i charter för Volkswagen. Därmed gör nu Wallenius comeback som fartygsägare.

Order. Det finländska rederiet Meriaura har beställt två torrlastfartyg från varvet Royal Bodewes i Nederländerna.
Nybygge. AtoB@C Shippings första plug-in hybridnybygge Electramar har nu nått Östersjön och Luleå. Det berättar bolaget i ett pressmeddelande.
Miljö. Efter en politisk överenskommelse kommer utsläpp av skrubbervatten från fartyg att förbjudas på danskt territorialvatten från 1 juli 2025.

Attack. Iranska soldater kapade på lördagen ett av MSC:s containerfartyg i Hormuzsundet, rapporterar flera internationella medier. Ombord finns 25 besättningsmedlemmar.
Satsning. Lantmännen investerar cirka 100 miljoner i hamnanläggningen på Djurön utanför Norrköping. Med ny båtlastare på plats kan spannmålsexporten återupptas. Även i Uddevalla byggs en ny spannmålsanläggning.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50