onsdag 15 februari 2023
Konvertering. Göteborgs Hamn ska konvertera sitt inspektionsfartyg, Hamnen, till eldrift. Det med förhoppningen om att fler ska följa efter.
Pendelbåt. Rederiet Torghatten sätter till våren in en elektrisk och självkörande färja över Riddarfjärden i Stockholm mellan Södermalm och Kungsholmen.

Trafikförändring. Från och med den 13 mars kommer Viking Line att göra ett försök med anlöp i Kapellskär med Viking Cinderella på vägen från Mariehamn till Stockholm.
Charter. Rederiet CLdN har chartrat roro-fartyget Tundraland från svenska Wallenius SOL, som tror på en försiktigare tillväxt under 2023.
Resultat. Bokslutskommunikén som Concordia Maritime presenterade under torsdagen visar ett starkare årsresultat för bolaget.

Statistik. Ystad hamn summerar nu ytterligare ett år med rekordsiffror för passagerartrafiken, det för tredje året i rad. Dock har godsvolymerna i hamnen minskat med nära åtta procent.
Management. Det svenska rederiet AtoB@C Shipping, som är ett dotterbolag till finska ESL Shipping inom den börsnoterade Aspo-koncernen, placerar management för sina tolv nybyggen hos GoTa Ship Management i Göteborg.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50