onsdag 15 maj 2024
Lansering. Nu inleds en genomgripande digitalisering av processen för fartygsanlöp i Göteborgs Hamn. Plattformen Digital Port Call som lanseras idag blir en ny del av hamnens maritima infrastruktur.
Lämnar. Efter att Koster Marin drivit trafiken mellan Strömstad och Kosteröarna sedan 1980-talet har nu Västtrafik upphandlat en ny operatör. För rederiet kom det som en chock. 
Invigning. Under tisdagen invigdes Stena Oils nya bränsleterminal i danska Fredrikshamn. 

Förnybar energi. En av världens hittills största biobränsleanläggningar kan komma att etableras på CMP:s terminaler i hamnen i Malmö.
Återlämnad. Under tisdagen fick Tallink Grupp återleverans av sitt fartyg Superfast IX, som för närvarande heter Atlantic Vision. Det efter en lång charter i Kanada.

Rekrytering. FN:s dag för kvinnor inom sjöfarten firades på Öckerö. Talare från hela branschen gav sin syn på temat jämställdhet och att få fler kvinnor till sjöfarten.
Fartygsstöd. Genom ett rekordstort fartygsstöd på 1,5 miljoner kronor kan Sjöhistoriska i år stödja 14 renoveringar av fartyg runt om i landet. Här är alla fartygen som får stöd.
Fartygspresentation. Drömmen om Amerika har blivit sann för N-O-G genom Gripper, första CTV-fartyget att bli levererat av fyra beställda till deras nya bolag American Offshore Services.

Störning. Peter Jodin är DPA och säkerhetsansvarig på Wallenius Marine som bemannar svenskflaggade bilfartyget Carmen. När en bro i Baltimores hamn rasade blev Carmen liggande innanför bron.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50