onsdag 10 april 2024
Ägarbyte. Donsörederiet Älvtank köper Fure Vinga som idag ägs av Furetank. Övertagande av fartyget ska ske i december.
Isbrytning. Under tisdagen avslutade bogserbåtsrederiet Alfons Håkans sin isbrytning för säsongen med finländska Trafikledsverkets unika system med en löstagbar, motoriserad isbrytande bog, kallad Saimaa.
Invigning. Under måndagen invigdes arbetet med att fördjupa farleden in till Göteborgs hamn genom projektet kallat Skandiaporten. Bland annat besöktes Skandiahamnen av infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).

Aktieaffär. Stena Line har ingått ett avtal om att förvärva 49 procent av aktierna i det marockanska färjebolaget Africa Morocco Link (AML).
Forskning. Nio parter går samman i ett internationellt projekt för att minska koldioxidutsläppen från ö- och skärgårdsfärjor i centrala Östersjöregionen.

Leverans. Under fredagen tog AtoB@C Shipping leverans av Stellamar, det andra fartyget i serien med tolv plug-in hybridtorrlastfartyg.
Störning. Sedan broolyckan i Baltimore förra veckan kan inga fartyg passera in och ut ur hamnen. Wallenius Wilhelmsens fartyg Carmen ligger förtöjt innanför bron och väntar på att få avgå.
Trafikstart. Efter en lång tid med förberedelser har nu Finnlines spikat datum för den första avgången på den planerade linjen mellan Malmö och Świnoujście i Polen.

Forskning. Vid Cardiffs universitet i Wales pågår en forskningsstudie om sjömäns hälsa och tillgång till sjukvård. Studien har fått ekonomiskt stöd av Stiftelsen Sveriges Sjömanshus. 
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50