onsdag 2 mars 2022
Sanktioner. Kriget i Ukraina har inte ännu påverkat den svenska sjöfarten i någon dramatisk omfattning, men det kan inte uteslutas att ytterligare sanktioner mot Ryssland kommer att ändra på detta
Avgifter. Om Sjöfartsverket får igenom förslagen i sin nya treårsplan kan myndigheten sänka farledsavgifterna med 25 procent redan nästa år.
Nybygge. Northern Offshore Services, NOS, har tagit leverans av världens största CTV (Crew Transfer Vessel) nybygget Energizer.

Jungfrutur. Under måndagen döptes Viking Lines nya kryssningsfärja Viking Glory i Åbo. Under tisdagen inleddes fartygets jungfrutur. 

Ökar. Gotlandsbolaget satsar vidare på sin trafik till Tyskland under namnet Hansa Destinations. I slutet av april dubblerar de kapaciteten på linjen till Rostock genom en charter av fartyget Eliana Marino.

Färjetrafik. Finnlines ropaxfärja Finnclipper som gått i trafik mellan Malmö och Travemünde sedan i slutet på förra året har sålts internt inom Grimaldikoncernen. Det medför ett flaggskifte och en övertalighet bland personalen.
Uppvisning. Under lördagen anlände Global Mercy till Rotterdam, det av Stena RoRo specialbyggda sjukhusfartyget för välgörenhetsorganisationen Mercy Ships. Nu har allmänheten chansen att se fartyget, både fysiskt och digitalt.

Förstudie. En ny studie har kartlagt hinder för vattenburna transporter i städer. Inte minst står gamla vanor i vägen, visar studien.

Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50