onsdag 7 september 2022
All time high. Rekordmånga passagerare har rest med Viking Grace och Viking Glory under sommarmånaderna 2022.
Återhämtning. Under andra kvartalet 2022 var det totala antalet passagerare i svenska hamnar 6,8 miljoner, en ökning med 105 procent jämfört med samma kvartal 2021. Det visar ny statistik.
Prognos. DNV publicerade en ny upplaga av rapporten Maritime Forecast to 2050 på SSM i Hamburg på tisdagen.

Sjöfartskarriär. Wista Sweden startar nu ett mentorskapsprogram för kvinnor inom sjöfartsbranschen. ”Vi vill se fler kvinnor i branschen, så det gäller att den som satsar på en karriär inom shipping trivs, utvecklas och vill stanna”, skriver organisationen.
Ny order. Langh Ship tar i augusti 2024 leverans av det första av tre containerfartyg som har beställts från det kinesiska varvet varvet Paxocean.

Fartygsdop. Under lördagen genomförde Stena Line det officiella dopet av Stena Estelle, rederiets första av de två förlängda E-Flexerfärjorna som ska trafikera mellan Karlskrona och Gdynia.
Bränsleteknik. Under torsdagen och fredagen besökte energiminster Khashayar Farmanbar (S) Göteborg för att prata framtidens bränslen för sjöfarten. Samtidigt presenterades ett nytt samarbete som ska göra Göteborgs hamn till en hubb för elektrometanol.

Sjösättning. Finnlines satsning på två nya ropaxfärjor mellan Sverige och Finland går framåt. I veckan har rederiet firat sjösättningen av det första fartyget Finnsirius och dessutom kölsträckningen av det andra, Finncanopus.
Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50