onsdag 10 juni 2020
Ökad export. I Göteborgs hamn har antalet exporterade fordon börjat öka igen efter den dipp som orsakades av coronapandemin.

Steel cutting. Under måndagen påbörjades bygget av Finnlines första nya hybridfartyg på Nanjing Jinling shipyard i Kina. Planerad leverans är i början av nästa år.

Namninsamling. I dag tisdag lämnade Seko sjöfolk och Sjöbefälsföreningen över sitt upprop för att rädda sjöfarten till infrastrukturminister Tomas Eneroth. Sedan uppropet startades har regeringen med Centerpartiet och Liberalerna lagt förslag om att tillfälligt bredda sjöfartsstödet, men det krävs fler åtgärder menar de fackliga organisationerna.

Överflyttning. Sjöfartsverket inrättar Sjöfartsrådgivaren. Syftet är att stimulera överflyttning av gods från land till sjö.
Regeringsbeslut. Föreningen Svensk Sjöfart tror att ett regeringsbeslut om det tillfälligt anpassade sjöfartsstödet kommer före semestrarna. Men det finns osäkerhetsmoment.

Ekonomi. Sjöfartsverket har beslutat att skjuta på de avgiftshöjningar som planerats ske i början av 2021. Orsaken är coronapandemin.

Comeback. Efter att ha legat stilla sedan i slutet av mars har Stena Line beslutat att sätta Stena Danica i trafik igen mellan Göteborg och Frederikshavn.
Nya platsannonser

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

3 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

3 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50