tisdag 4 februari 2014
Köpet godkänt. Internationella investerare köper sannolikt Kungsholm och hoppas på att få en kajplats i Göteborg.

Europeiskt initiativ. Genomfördes för att väcka uppmärksamhet åt situationen för hamnarbetare i Portugal, som enligt facket behandlas cyniskt.

Fyndpris. Dotterbolag till Scandlines överens med det konkursdrabbade varvet P+S Werft om att köpa de två halvfärdiga färjorna Berlin och Copenhagen.

Satsar vidare. Nyligen tog Pallas Shipping in torrlastaren Pallas River på bareboatcharter från Rederi AB Tingö – nu förlängs charterperioden till tre år.

Tydlig vinnare. Pressade priser och dumpade löner – åkerinäringen på land tar allt mer gods från järnväg och sjöfart. Och då har den stora överflyttningen av gods knappt börjat.
Ny affär. Gotland Tankers har sålt produkttankern Anna Victoria till grekiska intressen, det är det andra tankfartyget man säljer på kort tid.

Leverans 2015-2016. Försvarets Materielverk har beställt två nya isklassade bogserbåtar som ska byggas vid Damen-varvet i Nederländerna.

Tvåan kom. Fjord Line har tagit leverans av sin andra LNG-drivna kryssningsfärja för Nordsjön.

Fler klassrum. Meriturva kompletterar sin brandutbildningsanläggning i Obbnäs med en ny utbildnings- och servicebyggnad för att kunna ta emot fler deltagare i brandkurser.
Ökat flöde. APM Terminals ökar antalet avgångar på sin järnvägspendel mellan Göteborg och Oslo från en till fyra avgångar i veckan.

Hemma igen. Finnhansa har återfått sitt ursprungliga namn och har samtidigt avvecklat den fartygsägande funktionen i sitt tyska dotterbolag Finnlines Deutschland.

Samarbete. Viking Line har belönats med diplom av finska Tullen för en ”naturlig och konstruktiv dialog” med en myndighet.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50