onsdag 27 september 2023
Arbetsmiljö. En konkret action list för jämställd sjöfart. Det är målet med initiativet Equality in Shipping som Elin Kristensson, vd för Northern Offshore Services, med flera har dragit igång.  
Slussprojekt. En ny slussled i Trollhättan med kortare byggtid, mindre klimatpåverkan och minst påverkan på sjöfart och näringsliv. Det är fördelarna med alternativ Nord som nu förordas av Trafikverket och Sjöfartsverket.
Skärgårdstrafik. Västtrafik förlänger avtalet med Styrsöbolaget/Transdev för trafiken i Göteborgs södra skärgård i ytterligare två år.

Estoniakatastrofen. Sannolikt uppstod skadorna på Estonias styrbordssida när fartyget träffade havsbotten. Det enligt en rapport som den estniska haverikommissionen (OJK) presenterade på torsdagen.
Skärgårdstrafik. Djurgårdens färjetrafik (DFAB) vann upphandlingen om att från nästa år driva SL:s nya båtlinje mellan Strömkajen i Stockholm City och Ålstäket i Värmdö kommun.

Nedläggning. Det norska rederiet Fjord Line meddelade i veckan att de lägger ner sin färjelinje mellan Strömstad och Sandefjord. Totalt varslas 220 anställda om uppsägning.
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50