tisdag 25 november 2014
”Fantastiskt roligt. ” EU-kommissionen har sagt ja till att delfinansiera projektet ”Baltic SO2lution”, där Terntanks kommande LNG-drivna fartyg är en central del.

Från årsskiftet. Preemraff i Brofjorden gör som Göteborgs Hamn och ger rabatt på hamnavgiften till miljövänliga fartyg och LNG-drivna fartyg.

Ännu ingen respons. I ett öppet brev till finansminister Magdalena Andersson varnar sjöfartsnäringen för förödande konsekvenser om ingen agerar för sjöfarten.

32 miljoner kronor. Så mycket får i genomsnitt vart och ett av de 37 stödberättigade rederierna i sjöfartsstöd, som för managementbolagen utgör hela 50 procent av nettoomsättningen.

A och O. Om inte tonnaget utnyttjas effektivt skenar transportköparnas logistikkostnader iväg, varnar Finnlines-direktör på trafikseminarium.

Skrubber för isvatten. Transatlantic och Stora Enso har i samarbete med företaget Ecospec tagit fram en helt ny skrubber för isiga och saltfria vatten i Bottenviken.

Mer LNG till Lysekil. Nu ska LNG-försörjningen i Norden öka. Skangass har skrivit avtal med Eni om leveranser av LNG från Zeebrugge till terminalen i Lysekil.

Från Årsta till Södertälje. Autolink flyttar sin hantering av bilar och bildistribution från Årsta till Södertälje hamn. Totalt får hamnen ett tillskott på 18.000 bilar.

Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50