onsdag 21 december 2022
Julhälsning. Nu när Sjöfartstidningens utgivningsår 2022 går mot sitt slut är vi redan igång med produktionen inför 2023.
Miljö. Den planerade e-metanolsanläggningen FlagshipOne, som ska byggas i Örnsköldsviks kommun, har övergått i danska energibolaget Ørsted ägo. Det efter att den ursprungliga utvecklaren av projektet, Liquid Wind AB, har sålt sin andel.

Trafikpaus. Gotlandsbolagets dotterbolag Hansa Destinations har beslutat att ställa in all trafik på linjen mellan Nynäshamn, Visby och Rostock under hela nästa år.
Styrmedel. Trafikanalys föreslår flera åtgärder för att öka elektrifieringen av svensk sjöfart, som skattereduktion för landström, en klimatpremie för elfartyg och stöd till land- och laddinfrastruktur i hamnar.
Väljer sjötransport. De närmaste dagarna tar Stockholms Hamnar emot flera stora projektlaster som alla har Stockholmsregionen som slutdestination.

Samarbetar. Royal Caribbean Group, Meyer Turku och Arbets- och näringsministeriet i Finland har undertecknat en strategisk samarbetsdeklaration om att utveckla hållbar sjöfart och skeppsbyggnad samt stärka Finlands maritima kluster.
Leverans. Proman Stena Bulk har tagit leverans av Stena Prosperous, det fjärde metanoldrivna fartyget i en serie om totalt sex IMOIIMeMAX-fartyg som byggs i Kina.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

2 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50