onsdag 15 juni 2022
Studio DSM. Danska Desmi, huvudsponsor för DSM2022, är mitt uppe i ett stort projekt med installation av sina system på 29 av Donsörederiernas fartyg.
Studio DSM. Wärtsilä, guldsponsor för DSM, vill vara bäst när det gäller framtida bränslen för sjöfarten.
Studio DSM. Varvskoncernen Ö-borgen är inne i en stark expansionsfas, bland annat genom förvärvet av Tjörnvarvet Swede Ship. Det berättar Emil Backman som arbetar med inköp på Ö-borgen för Studio DSM.

Studio DSM. ”Det är anmärkningsvärt hur en så relativt liten plats som Donsö kan ha en så ledande roll i den globala utvecklingen av sjöfarten”, säger Gijsbert de Jong på Bureau Veritas.
Studio DSM. För Stena AB är ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor centralt för koncernens överlevnad. Det berättar Claes Berglund, director of public affairs & sustainability på Stena AB.
DSM. Under tisdagseftermiddagen arrangerades den delen av DSM som kallas för Fire Safety Meet i Donsö hamn med fokus på bland annat brandsäkerhet.

Seminarium. Missionskyrkan på Donsö var välfylld när Commercial & Financing Meet ägde rum under DSM:s första dag.
DSM. Under förmiddagen i dag tisdag slog Donsö Shipping Meet upp sina portar, efter att förra året varit inställt på grund av pandemin.
Politik. Sjöfartsverket får beställa två nya isbrytare. Det stod klart när regeringen idag presenterade investeringarna i nationell plan.

Statistik. Den internationella färjetrafikens återhämtning fortsatte under första kvartalet i år.
Förvärv. Ytterligare ett steg har tagits i Stena Lines flytt av sina Danmarks- och Tysklandsterminaler när Göteborgs Hamn AB förvärvade ett stort område i Arendal i Göteborgs hamn. 
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

2 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50