onsdag 6 juli 2022
Almedalen 2022. Enligt en ännu opublicerad rapport från Blå tillväxt skulle fler fartyg under svensk flagg säkra sjöfartskompetens, skapa fler sjöfartsjobb och ge betydande positiva ekonomiska effekter för sjöfarten och Sverige.
Almedalen 2022. Fram till 2035 behöver transportnäringen rekrytera 130.000 personer, enligt en rapport från Transportföretagen.
Almedalen 2022. ”En otroligt imponerande innovationskavalkad” var ett av omdömena från den politiska panelen när fyra rederier demonstrerade sina projekt för framtidens miljöeffektiva fartyg.

Charter. Tallink Grupp har tecknat ett avtal med den skotska regeringen om en charter av bil- och passagerarfärjan Victoria I.
Inspektioner. Reseplanering, alkoholpolicy och kring förtöjning. Det är några av de utvecklingsområden som finns inom sjöfarten på Östersjön och Nordsjön. Det enligt en ny rapport från Responsible Shipping Initiative, RSI.
Försäljning. Concordia Maritime har ingått ett kontrakt om försäljning av produkttankfartyget Stena Paris på 65.000 dwt, byggt 2005.

Nybygge. Under tisdagen tog Proman Stena Bulk leverans av Stena Pro Marine, det andra metanoldrivna tankfartyget från det kinesiska varvet Guangzhou Shipyard International. 

Almedalen 2022. Almedalsveckan i Visby är igång, efter pandemiuppehåll och i nytt format. Sjöfartstidningen är på plats och fokuserar på sjöfartsrelaterade ämnen under veckan.

Elektrobränsle. Bolaget Flagship One har fått grönt ljus av Mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätt för att bygga Sveriges första storskaliga anläggning för grönt elektrobränsle i Örnsköldsvik.
Semesterdags. Nu gör vi uppehåll i utskicket av vårt nyhetsbrev. Sjöfartstidningens redaktion tar semester och önskar alla läsare en härlig sommar!
Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50