onsdag 17 januari 2024
Utnämning. Regeringen har utsett Erik Eklund till generaldirektör och chef för Sjöfartsverket. Erik Eklund tillträder tjänsten den 10 juni.
Ledning. Omställning till fossilfrihet och en effektiviserad verksamhet som använder nya innovationer och affärsmodeller. Det är inriktningen som Erik Eklund vill arbeta med när han tillträder som ny generaldirektör för Sjöfartsverket.
Bunkring. Stena Oil inleder verksamhet i den nya bunkerterminalen i Fredrikshamn. Förra veckan undertecknades övertagandeavtalet mellan bolaget och hamnen.

Beslutsunderlag. Det var prioritet på underhåll och att utnyttja befintlig infrastruktur som Trafikverket lyfte fram när myndigheten presenterade sin rapport för nytt inriktningsunderlag i veckan, ett underlag till kommande infrastrukturproposition.
Störning. Idag tisdag höjs antalet tillåtna passager genom Panamakanalen till 24 fartyg per dygn. I förra veckan beslöt Maersk att lasta om containrar till järnväg för att undvika kanalen. 

Räddningsinsats. På grund av hårt väder fick lastfartyget Tollund slagsida under måndagskvällen och skickade ut ett Mayday-anrop. 
Uppfräschning. Viking Cinderella har renoverats både ut- och invändigt på varvet i Nådendal. I mars börjar fartyget trafikera linjen Helsingfors–Stockholm.

Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50