tisdag 10 september 2013
Hur är läget hos er? Vd:n för Oresund Drydocks i Landskrona om den tajta marknaden och den tuffa konkurrensen från Polen och Baltikum.

Ny flagg. Stena har beslutat flagga om två tankfartyg till brittisk flagg med Stranraer som ny hemmahamn.

Känslig fråga. Det danska sjöbefälsfacket Søfartens Ledere öppnar nu för lönesänkningar bland juniorbefälen – allt för att behålla jobben. Svenska facken säger nej.

Befraktarens ansvar. Ett flertal sjöfartsorganisationer och medlemsländer kräver att IMO skärper reglerna för containervägning.

Norrut. Flyttas från Sassnitz-Klaipeda för att istället trafikera linjen mellan Kapellskär och estniska Paldiski.
Attacker kan komma. Jihadistgruppen Al Furqan hotar med att fler fartyg kan komma att beskjutas i en av världens viktigaste handelsleder.

Nej till bud. De två ägarna till det dansk-tyska färjerederiet planerar nu att låna pengar för att refinansiera rederiet och dess skulder.

Blir utan. För omkring en tredjedel av de finländska fartyg som rederierna vill utrusta med skrubber har kommunikationsministeriet nekat miljöstöd.

Hundratals miljoner. APM Terminals har hittills investerat 400 miljoner i containerterminalen i Göteborgs hamn sedan övertagandet för knappt två år sedan. Senaste investeringen är två stora STS-kranar.

Miljardaffär. DFDS och Lauritzen Fonden köper knappt hälften av aktierna. Oklart vem som köpt resten.

NIgeria. Tredje incidenten på knappt en månad bekräftar bilden av att piratattackerna och oroligheterna i Guineabukten ökar.

Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50