onsdag 30 mars 2022
Invigning. Den 5 april når hamnutbyggnaden i Trellborg ett viktigt delmål när fyra nya färjelägen invigs av infrastrukturminister Tomas Eneroth.
Beställning. Erik Thun har lagt en beställning på en ny dual fuel-tanker i Vingaserien. Fartyget blir det tionde i serien och vid leverans 2024 går fartyget in i Gothia Tanker Alliance-nätverket.

Redovisning. Det har varit ett utmanande år för branschen, sammanfattar The Swedish Club 2021, men redovisar en volymtillväxt och ser fram emot bolagets 150-årsjubileum i år.
Expert. Stena RoRo bistår som bland annat marknadsexpert och mäklare i en amerikansk fartygsaffär för att modernisera MARAD:s Ready Reserve Force.
Leverans. Thun Tankers har tagit leverans av sitt andra NaabsaMax-fartyg, Thun Britain. I dag torsdag går fartyget in i sin långtidscharter för UK-baserade Geos Group.

Ukrainakrisen. Den 6 april skulle Tallink ha återstartat trafiken mellan Stockholm och Riga. Men kriget i Ukraina i kombination med de höga bränslepriserna gör nu att rederiet väljer att flytta fram trafikstarten.
Nya platsannonser

3 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

3 månader Luleå Hamn AB, Luleå

1 månad Tarbit Shipping AB, Skärhamn

1 månad Alba Tankers, Göteborg

1 vecka Nordic Storage, Oskarshamn

1 vecka Tallink Silja Line, Stockholm

1 månad TT-Line, Trelleborg

1 vecka LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50