onsdag 15 december 2021
Olycka. En dansk självseglande pråm och ett brittiskt lastfartyg kolliderade tidigt under måndagsmorgonen mellan Ystad och Bornholm. Två personer ur besättningen på pråmen saknades, men på eftermiddagen återfanns en av dem död i fartyget. En förundersökning om bland annat grovt sjöfylleri och grovt vållande till annans död har inletts.
Nybygge. Rederi AB Donsötank har tagit leverans av nybygget Prospero från Wuhu Shipyard i Kina.
Överlåtelse. Det kinesiska varvet China Merchants Jinling Shipyard, Yangzhou, Dingheng Co Ltd har levererat produkt- och kemikalietankfartyget Tern Island till Terntank Rederi AS.

Fartygsbranden. Almirante Storni ska nu vara säkrat mot spridning av branden i lasten. Besättningen är kvar ombord och verkar vara vid gott mod, det berättar Dan-Erik Andersson som ansvarar för lossningsoperationen.
Invald. Sverige har valts in att sitta i styrelsen för FN:s sjöfartsorganisation IMO. Det meddelade regeringen under fredagen.

Test. Idag sjösätter Sjöfartsverket världens första helt metanoldrivna lotsbåt. Det är en av verkets befintliga lotsbåtar som byggts om för att kunna testas med det nya drivmedlet.
Inställd trafik. Color Line tar bil- och passagerarfärjan Color Viking ur trafik temporärt mellan Strömstad och Sandefjord från och med nästa vecka. Det som en konsekvens av de nya norska pandemiåtgärderna.
Utmärkelse. Furetanks vd Lars Höglund har utsetts till Årets Sjöfartsprofil av Göta Älvklubben. Priset delades ut ombord på Marieholm i Göteborg på torsdagskvällen.

Nya platsannonser

4 veckor Sjöfartsverket, Norrköping

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

4 månader Luleå Hamn AB, Luleå

2 månader Tarbit Shipping AB, Skärhamn

2 månader Alba Tankers, Göteborg

3 veckor Nordic Storage, Oskarshamn

2 veckor Tallink Silja Line, Stockholm

2 månader TT-Line, Trelleborg

2 veckor LGM Engineering,
Följ oss på

Korsgatan 20
411 16 Göteborg · +46 31 712 17 50